• Onderhoud Baanhoek Bekkendijk Dordrecht

 • Kust- & oeverwerken

  Van den Herik heeft  opdracht van Evides Waterbedrijf gekregen voor het uitvoeren van onderhoud aan de bekkendijk van het spaarbekken Grote Rug aan de Baanhoek te Dordrecht. 

   

  De werkzaamheden omvatten voornamelijk het herstellen van, en onderhoud aan, de glooiing en ringdijk rondom het spaarbekken. Zoals het schoonmaken van de glooiing, het verwijderen van begroeiing op en langs de dijk, schadeherstel, vervangen van afrastering, inwassen van bekleding, aanbrengen beschoeiing, dijkpalen en een boeienlijn en het aanbrengen van een onderhoudspad incl fundering van grasbetonblokken.

  Specifieke maatregelen

  Het spaarbekken aan de Baanhoek is een noodopslag voor water. Er wordt water uit diverse locaties opgeslagen. Werken rondom deze locatie vraagt om een aantal specifieke maatregelen. Met deze maatregelen minimaliseren we o.a. de risico’s van mogelijke vervuiling van deze wateropslagplaats. Zo is er onder andere een speciaal ingerichte lekbak voor het aftanken van materieel op locatie.  Ook omvatten de maatregelen een aantal producteisen. De betonproducten welke gebruikt worden op de locatie is allemaal voorzien van een Milieukeur certificaat, wat betekent dat voor het maken van deze producten materiaal wordt hergebruikt.