• UXO Works offshore Wind Farm Norther

 • Kust- & oeverwerken

  In opdracht van Norther N.V. voeren wij het project ‘UXO WORKS Offshore Wind Farm Norther’ uit.


  Het project omvat het vrijmaken van de zeebodem en het strand van Conventionele Explosieven (CE). De werkzaamheden zijn nodig vanwege de aanleg van een windmolenpark voor de Belgische kust bij Oostende. 

   

  Het totale project bestaat uit 3 percelen, waarvan wij perceel 2 hebben aangenomen. In perceel 1 wordt de detectie uitgevoerd. Gedurende de detectie controleren wij perceel 1, waarna wij deze data interpreteren (perceel 2) ten behoeve van perceel 3. Waar nodig adviseren wij de opdrachtgever over het eventueel omleggen van het kabeltracé. Vervolgens begeleiden wij de benadering van de mogelijke CE (perceel 3).

   

  Tijdelijke Handelsvereniging

  De uitvoering van dit project wordt gedaan door een THV (Tijdelijke Handelsvereniging). Drie organisaties hebben hiervoor hun krachten en expertise gebundeld: BomBe, Saricon en Van den Herik Sliedrecht.

   

  Norther windmolenpark

  Het Norther windmolenpark is een offshore windmolenpark bestaande uit 44 windmolens met een maximale capaciteit van 370 MW. Het park, van 44 km², wordt gebouwd in de Belgische Noordzee, ongeveer 23 km van Zeebrugge. Jaarlijks zal het windmolenpark 1,394 GWh duurzame energie produceren, wat gelijk staat aan het verbruik van ongeveer 400.000 families.

   

  Meer informatie over Norther N.V. vind je op www.norther.be.