• Detectie en boren in één handeling

Bom detectie en boren in één handeling

UXOscope

Niet altijd zijn verdachte gebieden makkelijk toegankelijk voor opsporing van ontplofbare oorlogsresten (OOO). Soms staan er objecten of infrastructurele voorzieningen in het gebied, die niet zomaar te verplaatsen of te verwijderen zijn. Hiervoor hebben wij in samenwerking met Brownline een innovatieve methode ontwikkeld: de UXOscope. 

 

De UXOscope geeft de unieke mogelijkheid om een horizontaal gestuurde boring in verdachte gebieden te combineren met opsporing van ontplofbare oorlogsresten. Dit maakt het mogelijk om op een efficiënte manier te boren onder gebouwen of rivieren, drukke verkeerswegen en nabij leidingstraten die vanaf het grondoppervlakte lastig te bereiken zijn.

 

UXOscope logo

Media Folder: 

Voordelen van de UXOscope:

  • minimale verstoring omgeving
  • sneller en (kosten)efficiënter dan reguliere detectiemethoden
  • detectie in combinatie met horizontaal boren is minder milieubelastend

 

Bij het detecteren kan tot een doorsnede van 3 meter gedetecteerd en vrijgegeven worden. Deze doorsnede is voldoende om veilig een buis door te voeren, voor bijvoorbeeld het aanleggen van kabels en leidingen. 
 

Wanneer de boorkop een object detecteert, wordt het proces direct stil gelegd. De data wordt geanalyseerd en er wordt bekeken of we te maken hebben met een ontplofbare oorlogsresten. Als gecertificeerd bedrijf, kan Van den Herik u advies geven en begeleiden bij een veilige benadering of afvoer van ontplofbare oorlogsresten.

 

Interesse? Neem contact met ons op: uxoscope@herik.nl
 

UXO NL