• Strandsuppletie Domburg

 • Baggeren & Suppleties

  In opdracht van Rijkswaterstaat voerde Van den Herik in 2012 de strandsuppletie te Domburg uit.

   

  De TSHD Christophorus heeft op 16 februari van dat jaar het eerste zand op het strand van de drukke badplaats Domburg gespoten.

  De totale omvang van het werk bedroeg 250.000 m3, aan te vullen tot een niveau van 3,50 plus NAP. Op 10 mei 2012 werden de laatste kuubs aangebracht.

   

  Suppletie Domburg

  Suppletie Domburg
  Media Folder: 
  Het werk, dat iets eerder is gestart dan aanvankelijk gepland om de omgeving (met name strandexploitanten) daarmee zoveel mogelijk te faciliteren, is uiteindelijk 4 weken voor de geplande opleverdatum afgerond.
  Het werk is vanaf de aanlanding, ter hoogte van de strandtent ‘Oase’ eerst in noordelijke richting uitgevoerd. Vervolgens is vanaf de aanlanding het werk in zuidelijke richting opgespoten.

   

  Op 500 m. van de kust heeft de TSHD Christophorus het zand/water mengsel via een drijvende leiding die verbinding maakt met de zinkerleiding op het strand gebracht. Met een bulldozer en een shovel is het zand op het strand verwerkt.

   

   

  Gezien de toeristische attractiviteit van het strand heeft gedurende de uitvoering de veiligheid voor met name de omgeving hoog in het vaandel gestaan. Zo is gebruik gemaakt van een leiding met een kleine diameter, waardoor ook een klein stortfront werd gecreëerd. Om de veiligheid van recreanten te waarborgen zijn er veiligheidsmedewerkers op het strand aanwezig geweest welke continu de afzetting van het werk controleerde en er voor zorgden dat geïnteresseerden en passanten op een veilige manier konden genieten van de zon, de zee en het strand als ook van de werkzaamheden.

   

  Reeds eerder voerde Van den Herik zandsuppleties uit in onder andere Polen en Frankrijk.