• Variabele maatregelen E/W/C district Zee en Delta Noord, Perceel 2

 • Constructieve waterbouw

  Eind maart 2015 heeft Van den Herik Kust- & Oeverwerken samen met SPIE Nederland het werk "Variabele maatregelen E/W/C district Zee en Delta Noord, Perceel 2" aangenomen. Dit project betreft het uitvoeren van variabel onderhoud op Elektrotechnisch -, Werktuigbouwkundig – en Civiel gebied aan het areaal van RWS Zeeland.

   

  Naast het reguliere onderhoudscontract zijn er variabele maatregelen (” upgrade werkzaamheden”) apart op de markt gezet in 2 contracten. Combinatie Van den Herik Kust- & Oeverwerken/SPIE Nederland is na beoordeling van de inschrijvingsdocumenten als winnaar uit de bus gekomen voor perceel 2. Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud heeft de combinatie opdracht gegeven voor het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden. Voor dit project worden werkzaamheden verricht aan de Bergsediepsluis en haar brug in de Oesterdam, Zandkreeksluis en haar bruggen bij Kats, Grevelingensluis en haar bruggen bij Bruinisse en de vluchthaven in Tholen. De werkzaamheden betreffen met name correctief onderhoud.

   

  Het werk houdt het volgende in:

   

  • Conserveren van stalen onderdelen in en rond de sluiskolken;
  • Het herstellen van betonschades in en rond de sluiskolken;
  • Het vervangen van plankierdelen op loopsteigers en sluisdeuren;
  • Het herinrichten van het sluisterrein van de Zandkreeksluis;
  • Het vervangen van de deuraandrijving en bewegingswerken van de schuiven op de sluisdeuren;
  • Het aanbrengen van vervangen van anodes op de deuren van de Zandkreeksluis en de Grevelingensluis;
  • Het verhogen van de veiligheid op de sluizen en bruggen (o.a. door aanbrengen hekwerken, geleiderail, markering, valbeveiliging, etc.).

   

  Zandkreeksluis

  Dilatatievoegen en betonschades zijn hersteld, een deel van de bolders zijn opnieuw geconserveerd. In de tweede stremming zijn de meerstoelen vervangen en zijn de overige bolders en haalkommen geconserveerd. De werkzaamheden aan deze sluis zijn half januari 2016 afgerond.

   

  Grevelingensluis

  We hebben nieuwe anodes aangebracht op sluisdeuren, betonschades in de kolk hersteld en conserveerwerkzaamheden uitgevoerd.

   

  Bergsediepsluis

  Hier zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd om de veiligheid op de locatie te verbeteren.