• Ontwerpen en realiseren Passeervak Noord Julianakanaal

 • Kust- & oeverwerken

  Van den Herik Sliedrecht werkt aan de realisatie van het Passeervak Noord in het Julianakanaal. Opdrachtgever is Rijkswaterstaat GPO.

   

  Rijkswaterstaat verruimt het Julianakanaal zodat in de toekomst grotere binnenvaartschepen elkaar en andere scheepvaart veilig kunnen passeren. Onderdeel van dit project is de realisatie van Passeervak Noord in het Julianakanaal, ten zuiden van de bocht van Elsloo.

   

  Het Julianakanaal wordt t.p.v. Passeervak Noord over een lengte van 1 km verruimd. Om het Passeervak Noord te realiseren verplaatsen we de bestaande dijk. Deze dijk wordt over een lengte van 1000 m ongeveer 30 m landinwaarts gelegd. Van den Herik gaat de aanleg van het passeervak 'droog' uitvoeren door een tijdelijke damwandconstructie aan te brengen. De werkzaamheden voeren we uit in drie fases, per fase realiseren we een werkvak van ongeveer 330 m. 

  Afbeelding 1 .jpg

  Media Folder: 

   

  Februari 2018: eerste deel oude Kanaaldijk wordt verlegd

  Na het uitvoeren van diverse voorbereidende werkzaamheden in  het najaar van 2017, zoals het kappen van bomen en het omleggen van de Westelijke Kanaalweg, wordt op dit moment het eerste deel van de oude Kanaaldijk verlegd. Dit voeren we uit in de door ons aangebrachte bouwkuip. Op deze manier kan het grondwerk droog uitgevoerd worden. Op de plaats van de oude dijk brengen we een folieconstructie aan, zodat het kanaal na het verleggen van de dijk weer waterdicht is. 

  IMG_0006.jpg

  Media Folder: 
   

  IMG_0014.jpg

  Media Folder: 

   

  Na het verleggen van het dijklichaam brengen we een bodembescherming aan. Als het eerste vak van 330 m gereed is verplaatsen we de bouwkuip naar het tweede vak. Ter afronding worden in het najaar van 2018 nieuwe bomen geplant en wordt het jaagdpad op de dijk opnieuw aangebracht.

   

  Planning

  • Realiseren nieuwe Westelijke Kanaalweg: september - oktober 2017
  • Kappen aanwezige bomen: oktober 2017
  • Verleggen huidige dijk (in 3 fases): oktober 2017 - oktober 2018
  • Herplanten nieuwe bomen: najaar 2018